Het concept dat alles energie is en dat elke energie een frequentie heeft, is een veel voorkomend idee in verschillende spirituele en alternatieve geneeskundige stromingen. Volgens deze filosofie bestaat alles in het universum uit energie, inclusief onze gedachten, emoties, en fysieke materie. Deze energieën zouden vibreren op verschillende frequenties, die kunnen worden waargenomen en beïnvloed door diverse factoren.

Hoewel dit concept niet wetenschappelijk bewezen is op de manier waarop het vaak wordt gepresenteerd, is er wel wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat alles op subatomaire niveaus bestaat uit trillingen en golven. De kwantumfysica heeft aangetoond dat subatomaire deeltjes, zoals protonen, neutronen en elektronen, zich gedragen als zowel deeltjes als golven, wat suggereert dat alles in het universum op een fundamenteel niveau vibreert.

In spirituele en alternatieve geneeskundige praktijken wordt vaak gewerkt met het idee van het beïnvloeden van deze energiefrequenties door middel van technieken zoals meditatie, visualisatie, reiki, en andere vormen van energetische genezing. Hoewel er geen eenduidig wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van deze praktijken, melden veel mensen positieve ervaringen en verbeteringen in hun welzijn na het toepassen ervan.